Hantera din elektronik miljövänligt

I takt med att världen digitaliseras blir elektronik allt viktigare för människan. Det här är på många sätt positivt, även för miljön. Tänk bara på hur många saker din smarta telefon ersatt. Förr i tiden behövde man en fast telefon, en miniräknare, en freestyle, en kamera och en separat GPS-enhet i bilen. Nu kan du lösa allt detta med en enhet, och de andra behöver inte ens produceras. Men du behöver ändå tänka miljövänligt runt de elektronikprylar du har och använder.

Köp begagnat

Det är många människor som tycker om att alltid ha det senaste. Det är inte särskilt bra för miljön i sig, då en elektronikpryl ofta har många år kvar att leva när en ny modell släpps. Det här gör dock att det skapas en andrahandsmarknad med relativt nya produkter. Du kan då göra en insats för miljön och köpa en begagnad Ipad eller telefon. Genom att ta över någon annans gamla Ipad sparar du pengar samtidigt som en produkt slipper hamna på soptippen.

Återvinn

Elektronikskrot är en av de snabbast växande kategorierna av skräp. Det här är ett problem både på grund av att det skadar miljön, och för att det leder fram till att vi behöver bryta fler av de sällsynta metaller som behövs. Lämna alltid in dina elektronikprylar för återvinning, så att skärmar och annat kan få ett nytt liv.