Allt fler väljer veganskt för klimatets skull

Att dra ner på köttätandet eller helt ställa om till växtbaserad kost är en av de mest effektiva handlingarna man kan göra för att rädda klimatet. Idag finns många veganska alternativ till både kött- och mejeriprodukter, vilket gör det enklare att välja bort animaliska produkter.

Färdiga veganska matkassar

En vanlig uppfattning om vegansk kost är att det är svårare att laga och kräver mer kunskap och fantasi. Med en vegansk matkasse behöver man inte oroa sig för någon av dessa saker. Du kan enkelt och smidigt beställa hem en vegansk matkasse från Linas matkasse och få den levererad med kompletta recept hela vägen hem till dörren. Du väljer själv vilka recept du vill ha eller låter Linas matkasse välja åt dig. Den veganska matkassen garanterar färska och lokala råvaror med hälsosamma recept. Matkassen passar för både barn och vuxna och går att skräddarsy i antal portioner och recept.

Därför ska du välja veganskt för klimatets skull

Det är ingen hemlighet att köttproduktionen står för en stor del av våra klimatutsläpp. Kött har en väldigt stor klimatpåverkan på grund av det långa produktionsleden och utsläppen som djurhållningen leder till. Därför är det ett medvetet val för klimatet att välja en vegansk matkasse nästa gång du handlar. Idag är en stor del av köttproduktionen just foderhållning för djuren som föds upp. Det foder som tillverkas skulle i själva verket kunna användas direkt som föda för människor vilket förkortar produktionsledet och sparar på utsläppen. Åkermarkerna i Sverige är stora och räcker för att producera mängder av växtbaserad mat för hela befolkningen varje år. Att odla växter för att mata djur med och sedan äta djuren är alltså en onödig omväg på så många sätt.

Hälsofördelar med att äta veganskt

Som vegan finns det många hälsofördelar att vinna. Du löper mindre risk att drabbas av diabetes typ 2 och flera hjärt- och kärlsjukdomar. Veganer har dessutom oftare ett bättre blodtryck och lägre BMI än vad köttätare har. Med rätt tillskott upplever många även att de blir piggare och får bättre kondition tack vare en vegansk kost. Om det känns svårt att bryta köttätandet helt och hållet behöver man inte ta ett drastiskt beslut på en gång. Att välja en vegansk matkasse varannan vecka till exempel är ett perfekt sätt att påbörja en ny livsstil. Både din egen kropp och hela planeten kommer att vara tacksamma för din insats.