Protestera för klimatet

Klimatfrågor ligger verkligen i tiden just nu och många väljer att protestera för att få andra att öppna upp ögonen. Ett bra sätt att protestera för klimatet är att hålla upp skyltar med information och uppmaningar för att sprida kunskap.

Tillverka egna skyltar inför klimatevent

Om du varit på ett klimatevent förut har du säkerligen sett att aktivisterna håller upp skyltar för att sprida medvetenhet. Ofta har dessa skyltar tillverkats hemma med hjälp av kontorsmaterial och lite fantasi. Det första du behöver göra är att införskaffa kontorsmaterial som du kan använda för att göra skyltarna. Exempel på kontorsmaterial du kan använda dig av är färgpennor eller målarfärg i nyanser av olika slag. Välj gärna starka färger som syns bra. Du behöver även ett plakat som gärna får vara stort, vilket du kan hitta i butiken för kontorsmaterial.

Klimatgrupper

Många engagerar sig just nu för klimatet och det finns många olika grupper i Sverige där du kan bli medlem. Ett tips är att söka på sociala medier som exempelvis Facebook där många av grupperna kommunicerar med varandra och planerar event. Om du mot förmodan inte hittar en grupp i din närhet kan du bli en riktig miljöhjälte och starta en egen grupp. Det görs lättast genom att först leta upp likasinnade så att ni kan hjälpas åt med planeringen.